MEGA kviz

 

https://www.megakviz.si/novice/

 

Obvestilo o podaljšanju reševanja MEGA kviza

 

V Pionirski – centru za mladinsko književnost in knjižničarstvo (MKL) podaljšujejo reševanje letošnjega MEGA kviza (in spremljajoči likovni natečaj) še za eno leto, in sicer do 15. maja 2022!

Za vse letošnje reševalce, torej tiste, ki bodo kviz reševali do 15. maja 2021, bodo junija 2021 pripravili vmesno žrebanje. Prav vsi reševalci iz obeh sezon pa bodo prišli v žreb za končne nagrade, ki jih bodo podelili junija 2022.

O vseh podrobnostih vas bomo pravočasno obvestili.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sezona 2020/21

  1. cikel MEGA kviza se bo posvetil Bralni znački, ki že 60 let spodbuja razvoj bralne kulture na Slovenskem.

 

Bralna značka je slovensko kulturno gibanje in prostovoljna prostočasna dejavnost, ki s programi in akcijami spodbuja k branju družine s predšolskimi otroki, osnovnošolce, srednješolce in odrasle. Osnovni cilj Bralne značke je spodbujati bralca, da bo rad bral vse življenje. Gibanje se vseskozi vključuje v strokovna in družbena prizadevanja, da bi se dvignili bralna pismenost in bralna kultura posameznikov in družbe v celoti.

V programih Bralne značke vsako leto sodeluje okrog 140.000 bralcev. V branje se vključuje okrog 70 % osnovnošolcev, ki jih vodi več kot 7.000 mentorjev (učiteljev, vzgojiteljev, knjižničarjev). Za bralno značko berejo tudi Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Bralna značka je edinstvena tudi v svetovnem merilu, saj se je v 60-ih letih delovanja na področju razvoja bralne kulture s svojimi programi uspešno ukoreninila v vseh starostnih skupinah prebivalstva in po vsem slovenskem prostoru.

 

Vesna Bidoli, knjižničarka in učiteljica

 

 

 

Dostopnost