Noč z Andersenom

NOČ Z ANDERSENOM V KNJIŽNICI S TAČKAMI POMAGAČKAMI

petek, 05. in sobota, 06. aprila 2019

Galerija fotografij: http://galerija.osmarezige.si/#15549678511242

 

V okviru knjižnično-informacijskih dejavnosti smo v šolski knjižnici za  pridne bralce 2., 3., 4. in 5. razreda že šesto leto zapored organizirali Noč z Andersenom – Noč v knjižnici s Tačkami pomagačkami. Noč z Andersenom je mednarodni projekt, ki izvira iz Češke. Knjižnice in druge kulturno-izobraževalne ustanove po svetu s projektom obeležujemo spomin na rojstvo pravljičarja Hansa Christiana. Otroci so povabljeni v knjižnico, kjer zanje pripravimo poseben pravljično-kulturno-ustvarjalni program oz. druženje. V knjižnici tudi prespimo.

 

Namen in cilj projekta Noč v knjižnici – Noč z Andersenom sta obeležiti rojstvo, življenje in delo pravljičarja Hansa Christiana Andersena ter otrokom približati knjižnico kot ustanovo in tudi knjige ter dejavnosti, ki jih v knjižnici zanje pripravljamo.

Tega večera nas bodo, kot vsako leto do sedaj, obiskali tudi posebni gostje Tačke pomagačke. To so posebej izurjeni psi terapevti, ki nam bodo skupaj s svojimi vodniki pokazali, kaj vse znajo in bodo z nami pridno poslušali pravljice.

 

  1. aprila obeležujemo tudi Mednarodni dan knjige za otroke. Poslanica ob tem dnevu:

 

https://www.ibby.si/index.php/slo-ibby/arhiv/344-poslanica-ob-2-aprilu-2020

 

V Marezigah, 06. 04. 2019

 

Vesna Bidoli, knjižničarka in učiteljica

Dostopnost