Zanimivosti

ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA ZLATE BRALNE ZNAČKARJE

 

Več si lahko preberete na spodnji povezavi:

Vabilo Zlati bralec 2021

 

Nekaj utrinkov z nagradne prireditve v čast zlatim bralnim značkarjem:

Bralna značka 2020/21

Fotogalerija bralne značke

 VIRUS, O KATEREM VSI GOVORIMO

 

Več si lahko prebereš na spodnji povezavi:

ZPMS_letak_koronavirus za otrokeKORONAVIRUS IN IMUNSKI SISTEM ZA OTROKE

 

Več si lahko prebereš na spodnji povezavi:

ZPMS_zgibanka Koronavirus in imunski sistem za otroke

  

Vse, kar slabo je, naj z novim letom zbledi.

Vse, kar je dobro, naj raste, cveti!

Naj v prazničnem miru vas sreča objame.

Vse, kar lepo je, naj za vekomaj ostane.

 

Spoštovani bralni značkarji!

 

Prijazen pozdrav v novem letu! Naj bo zdravo in uspešno.

 

Veselimo se letošnjih srečevanj in povezovanj z vami in si želimo, da bi sodelovanja na daljavo čim prej postala le »ena od« in ne naša edina možnost …

V nadaljevanju nekaj prav svežih informacij.

 

  1. Kolegi iz ZPMS so prav pred koncem lanskega leta pripravili gradiva o koronavirusu, namenjena otrokom in mladostnikom. Čeprav je COVID-19 vsak dan glavna novica, so na ZPMS zaznali, da so informacije o pandemiji namenjene predvsem odraslim, pri čemer otroci ostajajo izpuščeni. Odvisni so od podatkov, ki jim jih posredujejo bodisi starši bodisi učitelji ali pa jih sami najdejo na spletu. Zloženko, ki je namenjena učencem druge in tretje triade, ter letak, ki je namenjen učencem prve triade, vam pošiljamo v spletni različici (glej priponko). Ko bo mogoče, pa bodo na šole in  v vrtce poslali tudi tiskane izvode.
  2. Cenjeni »značkarji« (učitelji, knjižničarji, ustvarjalci, mladi bralci, starši …), vabimo vas, da tudi vi glasujete za besedo leta 2020: spletna stran ZRC SAZU: GLASOVANJE ZA BESEDO LETA.
    Pri tem spominjamo na dobrobiti 😊 portalov FRAN in FRANČEK (Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU).

 

  1. In ko smo že pri glasovanju: spoštovani mentorji in starši, vabimo vas, da k uporabi knjig, ki so predstavljene v Priporočilnici na spletni strani Bralne značke (www.bralnaznacka.si) z Mnenji bralcev povabite tudi mlade bralce! Med vsako kategorijo ocenjevalcev bomo vsak mesec izžrebali prejemnika knjižne nagrade.

 

Želimo vam vse dobro, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS

 

  

  1. decembra, na dan rojstva Franceta Prešerna, praznujemo Ta veseli dan kulture. Že dvajseto leto zapored številne kulturne ustanove po Sloveniji na široko odpirajo svoja vrata. Pridružite se nam pri množičnem dogodku brezplačnih kulturnih prireditev.

Muzeji, galerije, gledališča in drugi zavodi odpirajo svoja virtualna vrata. Zvrstile se bodo brezplačne razstave, vodenja, delavnice, predstave … Oglejte si program in se po vsej Sloveniji udeležite katerega izmed več kot 300 dogodkov, namenjenih vsem starostnim skupinam. Dogodki s podrobnimi opisi so zbrani na posebni spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine in omogočajo razvrstitev glede na regijo, starostno skupino, zvrst in druge karakteristike.

Preverite na: https://www.zvkds.si/sl/elkd/elkd-prireditve

 

Vesna Bidoli, knjižničarka in učiteljica

Dostopnost